Milieuzone

Vanaf 1 Januari 2018 word er een nieuwe milieu wet doorgevoerd.

 

Deze heeft betrekking op alle scooters met een bouwjaar voor 1 Januari 2011 en scooters met een 2-Takt motor.

Valt u onder één van onderstaande punten hoeft u zich geen zorgen te maken.

 

Snor en Bromfietsen met een DET (datum eerste toelating) na 1 januari 2011.

Volledig elektrische Snor en Bromfietsen.

(Volledig elektrische Snor en Bromfietsen met  een DET voor 1 Januari 2011 of ouder krijgen automatisch ontheffing. Dit staat bij de RDW geregistreeds onder voertuigen zonder uitstoot.)

Gehandicaptenvoertuigen en brommobielen
Brommobielen die als L6 zijn opgenomen in het kentekenregister van de RDW, krijgen automatisch ontheffing. Gehandicaptenvoertuigen hebben geen kenteken (wel vaak een verzekeringsplaatje).

 

Ontheffing voor 4-taktsnorfietsen en -bromfietsen.
U kunt een ontheffing aanvragen voor een snor of bromfiets die een 4-taktmotor heeft, een DET (datum eerste toelating) tussen 1 januari 2008 en 1 januari 2011 en die niet ouder is dan tien jaar (gerekend vanaf de DET).

Snor en bromfietsen staan geregistreerd bij de RDW, maar bij deze registratie wordt het kenteken niet gekoppeld aan het kenmerk 2-takt- of 4-taktmotor.

Om de ontheffing te kunnen krijgen is een visuele inspectie nodig door een scooterdealer. Tijdens deze 'schouwing' stelt de dealer vast of het om een 2-takt- of 4-taktmotor gaat. U hoeft de ontheffing maar één keer aan te vragen.

Deze ontheffing is aan te vragen vanaf 1 Oktober 2017 en zal te komen vervallen wanneer het voertuig ouder dan tien jaar is gerekend vanaf de (DET).

 

 

In onderstaande afbeelding word aangegeven in welke regio de milieu-wet zal gelden.

Bron: Gemeente Amsterdam.